Vragen? Bel 033 - 258 85 87

Home - Over Minisoos - Dagelijkse activiteiten

Dagelijkse activiteiten

Tussen 8:45 en 9:00 uur worden de peuters gebracht.
De jassen worden aan de kapstok gehangen en de beker mag op het dienblad worden gezet.
Samen met de vader, moeder of verzorger kiezen de peuters een spelletje uit. Ze spelen dan even samen tot de peuter op zijn/haar gemak is en nemen dan afscheid.

Tot 9:45 uur doen we zoveel mogelijk concentratiespelletjes op de stoel (tafeltjeshoek). De kinderen krijgen daarbij veel materiaal aangereikt. Ze spelen met klei, zand, lijm, verf, knippen, prikken enz. Verder spelen de peuters naar eigen inzicht in de poppenhoek, de springhoek, de bouwhoek en de leeshoek, waar ook voorgelezen wordt door de leidster of assistent-leidster.
In kleine groepjes maken de peuters ook onder begeleiding een ‘werkje’. Hierna wordt er opgeruimd.

Om 10:15 uur gaan we in de kring. In de kring wordt aandacht besteed aan een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld: de seizoenen, Kerst, een nieuw broertje of zusje, verjaardagen, je lichaam, vakantie, enzovoort. Er wordt gezongen, gepraat en geluisterd naar elkaar. Bovendien is het dan ook tijd om wat te drinken en een cracker te eten.

Als er nog tijd over is dan gaan de peuters naar buiten om te spelen met de fietsen, tractoren, karren, etc. Bij slecht weer blijven ze binnen en wordt er nog wat gespeeld, waarbij het bewegen extra aan bod komt (soms op muziek).

Om 11:30 uur gaan we met z'n allen aan tafel zitten en liedje zingen en vervolgens met elkaar lunchen. De peuters nemen hun eigen lunch van thuis mee. 

Tussen 12:30 en 11:45 uur worden de peuters weer opgehaald.